Kan Cannabis olie hjælpe dig? Lær mere om cannabis her

cannabisolie

Indenfor smertebehandling og medicin er cannabis gennem de sidste år blevet mere og mere udbredt. Holdningerne til cannabis er mange, og indenfor videnskaben er der stadigvæk uenigheder, når det kommer til plantens effekt på blandt andet smertelindring.

Mange patienter, der lider af kroniske smerter, er dog begyndt at eksperimentere med produkter som Cannabis olie i håbet om, at de endelig har fundet en medicin, der kan hjælpe dem. Men kan det hjælpe netop dig?

Hvilke former for cannabisprodukter findes der?

Du kan finde cannabisprodukter i mange forskellige former. Du kan købe det som Cannabis olie, -te, -pulver og -dampe. Og så er der selvfølgelig rygning af cannabis. Rygning er dog den mest usunde måde at bruge cannabis, da det kommer med alle de samme ulemper som almindelig rygning.

Du kan finde produkter som f.eks. Cannabis olie på cbdscandinavia.dk.

cannabisolie

Hvad siger forskningen?

Der er ikke meget forskning indenfor cannabis’ medicinske muligheder endnu. Der er undersøgelser, der viser tegn på, at neuropatiske patienter kan drage nytte af cannabis, men andre områder mangler stadigvæk flere studier. Der er blandt andet studier af cannabis’ effekt på gigtpatienter på vej, og det vil forhåbentlig give endnu mere viden om planten. Organisationer som f.eks. Gigtforeningen støtter også studier i emnet.

Det er også blevet påvist, at nogle kræftpatienter kan drage nytte fra cannabis. De oplever en lindring af smerter og en reduktion af kvalme og opkast forårsaget af kemoterapi.

Personer, der er diagnosticeret med ADHD og PTSD, har også oplevet en positiv effekt fra cannabis. Hovedkernen her er Cannabis olies evne til at skabe afslapning i kroppen. Dette hjælper personer, som kæmper med hyperaktivitet eller stress og angst.

Endelig kan cannabis hjælpe mod migræne og akne. Her er det især Cannabis olie, der gavner mod akne.

Oplevelsen af cannabis’ effekt kan dog være meget individuel, så hvis du ikke oplever nogen forbedring, er du ikke alene. Mange drager gavn af cannabis, mens mange andre ikke oplever nogen effekt. Det er et spørgsmål om at prøve dig frem – og det er bestemt et forsøg værd, hvis du oplever problemer med bivirkninger eller ringe effekt fra den smertestillende medicin, du tager i øjeblikket.

Er cannabis lovligt?

Det er i dag blevet lovligt at købe cannabis på apoteket med en recept fra din læge. Salg af cannabis kræver en tilladelse fra Lægestyrelsen.

Hvilke bivirkninger er der?

Grundet en begrænset mængde af studier er det svært at klarlægge cannabis’ bivirkninger. Der er dog blevet fundet nogle:

  • Træthed
  • Svimmelhed
  • Psykiske tilstande – eufori, depression, vrangforestillinger
  • Angst- og panikreaktioner
  • Psykotiske reaktioner
  • Påvirkning af ens indlæringsevne
  • En risiko for at udvikle afhængighed gennem længerevarende brug

Hvis du er en person, der har lidt eller lider af depression, anbefales det, at du ikke benytter dig af cannabis, da det kan forværre din tilstand. Det er også vigtigt, at du løber lovligt produceret cannabis – som for eksempel cannabis olier – da du ellers ikke kan være sikker på indholdet af stofferne THC og CBD eller andet indhold i olien.