Fiskehjul til kystfiskeri

fiskehjul

Der findes mange producenter af fiskehjul, men de kan heldigvis overordnet inddeles i tre kategorier: fastspolehjul (spinnehul), fluehjul og multihjul. Vælger du et multihjul, så er der underkategorier som f.eks. et havhjul, trollinghjul eller lavprofil multihjul. Forskellen på de forskellige fiskehjul er enten deres størrelse eller designet af dem.

fiskehjul

Hvad koster et fiskehjul?

Prisen på et fiskehjul er forskellig alt efter, hvilken producent du vælger samt hvad du skal bruge fiskehjulet til. Der er rigtig mange billige modeller, som betyder, at langt de fleste hurtigt kan komme i gang med at fiske. Er du dog en erfaren lystfisker? Så kan du selvfølgelig også finde modeller i høj kvalitet. Med andre ord: der findes et fiskehjul for alle – i alle prisklasser.

Hvilket fiskehjul skal du bruge til kystfiskeri?

Fastspolehjulet er det hjul, som bruges til størstedelen af fiskeriet hele verden rundt. Derfor er den også den type hjul, som de fleste forbinder med et fiskehjul. Fastspolehjulet kommer i et utal af forskellige størrelser, men oftest kan du finde dem i følgende størrelser: 1000, 2500, 3000, 4000 eller 5000. Reglen er, at hjulets størrelse stiger med tallet. Du kan finde spinnehjul helt op til str. 30.000. Modellerne er dog lavet til big game fiskeri i tropisk saltvand.

Multihjulet bruget, når du skal ud på lidt kraftigere fiskeri som f.eks. predator fiskeri, havfiskeri eller trollingfiskeri. Her har du brug for at kunne bremse de store fisk, og til det skal du bruge en kraftigere fiskeline og et kraftigere bremsetryk. Her kan du med fordel anvende et multihjul, fordi bremsekraften ofte er højere end på fastspolehjulet.

Hvilken størrelse fiskehjul skal du vælge?

En af de vigtigste ting, når du vælger din næste hjul til kystfiskeri, er størrelsen. Størrelsen på dit fastespolehjul er nemlig det, som i sidste ende afgør, hvilken type fiskeri, som dit fastspolehjul er bedst beregnet til. Derfor skal du gøre dig dine overvejelser omkring, hvilken slags fiskeri, du skal bruge til fiskehjul og fastspolehjul til.

Der er meget stor forskel på vægten på et hjul størrelse 1000 og et hjul størrelse 5000. Samtidig er der også en stor forskel på prisen. For at give dig et bedre overblik, kan du her læse om, hvilket fastspolehjul, som passer bedst til kystfiskeri. Det bedste hjul til kystfiskeri er et fastspolehjul størrelse 5000.

Sådan vælger du fiskehjul til kystfiskeri

Herunder kan du læse om hvilke overvejelser, du bør gøre dig, når du vælger et fastspolehjul til kystfiskeri, som passer til dit behov og dit budget:

  1. Hvilken type fiskeri dyrker du?
  2. Hvad skal størrelsen på dit fastspolehjul være?
  3. Hvor mange kuglelejer har du som min. Brug for?
  4. Hvor skal bremsen være placeret?
  5. Hvilken prisklasse ligger du i?

Find dit fiskehjul til kystfiskeri – og inden længe er du klar til fiskeriet. Husk, at du udelukkende selv kan vurdere, hvilket fiskehjul der er det rigtige for dig, fordi kun du kender dine behov. Til gengæld har du rigtig mange valgmuligheder, når det kommer til valg af fiskehjul til kystfiskeri.