Sådan udnytter du dit lille garderobeskab bedst muligt

garderobeskab

Hvis du er træt af dit lille garderobeskab, skal du ikke give helt op endnu på det! Der er mange måder at gøre dit skab mere strømlinet og organiseret – og endda få det til at virke større. Med de rigtige organiseringsprodukter, et par dekorationstricks og lidt tålmodighed finder du måske ud af, at det lille garderobeskab faktisk ikke er helt så dårligt.

Smid tøj ud, der ikke passer

Start med at smide det tøj ud, som du ikke har brugt i lang tid, og det tøj som for længst er gået ud af mode. Derefter er næste trin at smide dit tøj ud, som du ikke længere kan passe. Det kan godt være, at du tror, at det kan inspirere dig til at tabe dig, men du taber dig ikke over natten, og hvis du har et lille skab, er der bare ikke plads til tøj, som du ikke kan passe lige nu. Hvis du dog er på vej til at tabe dig, så gem det mindre tøj et andet sted end i dit garderobeskab – og byt det ud med det tøj, der er i skabet, så snart du kan.

Fjern rodet

Her er der ikke kun tale om tøj, sko og tilbehør. Hvis du for eksempel har fået noget af dit tøj renset, får du det altid tilbage i plastikovertræk, hvilket fylder overraskende meget i dit lille garderobeskab.

For at maksimere din plads i skabet, skal du desuden vælge tyndere bøjler og fjerne de tomme bøjler, mens du kun efterlader en håndfuld på et sted, så de er nemme at finde og bruge.

Husk gulvpladsen i garderobeskabet

Hvis du har masser af tøj på dine bøjler, som hænger langt nede, kan hele bunden af skabet blive et stort ingenmandsland. Opdel dine korthængende stykker i den ene ende af skabet og dit længere hængende tøj i den anden – det åbner masser af gulvplads, hvor du kan placere små kasser eller et lille skostativ.

kvinde med garderobeskab

Tilføj belysning i det lille garderobeskab

Hvis det at se ind i dit skab er som at stirre ned i afgrunden, skal du have noget lys i det. For nemlig bare det at have mere lys i skabet får det til at virke større. Du kan for eksempel skifte din normale bøjlestang ud med en LED-skabsstang, som er bevægelsesaktiveret og batteridrevet. Eller du kan vælge at købe nogle LED-lys, som du kan klæbe på den øverst del af dit garderobeskab, hvilket ofte er en billigere løsning.

Brug den øverste hylde i skabet

Den øverste hylde i ens garderobeskabe er ofte et stort roderum, da det kan være svært at nå derop, og til daglig tænker man simpelthen ikke over, at der skal ryddes op der. Start med at tage alle tingene ned derfra og få eventuelt fat i nogle små hyldeopdeler, så du kan udnytte pladsen bedre. Placere ting som dine tasker, halstørklæder eller hatte derpå – og sørg for, at det er let at se, hvad der er hvad, og at det er let at komme til.

Hæng et spejl eller to op

Spejle er en fantastisk måde at skabe en illusion på et større skab, uanset om de er fastgjort til døren eller indeni selve skabet. Spejle får skabet til at føle, at det strækker sig ud over væggene, og dermed en oplagt mulighed, hvis du gerne vil have dit lille garderobeskab til at synes større.