Indretning af stuen – sådan gør du

indretning af stuen

Stuen er højest sandsynligt det sted i huset, som du befinder dig mest i. Det er et samlingspunkt, et sted hvor vi slapper af, et sted hvor aktivitet ikke er påkrævet.
I køkkenet lavet vi mad, i gangen befinder vi os, når vi skal nå noget, men i stuen er der hverken krav eller forventninger til, hvad vi skal foretage os. Vi kan se tv, tage en lur på sofaen, strikke eller måske finde arbejdet frem, hvis vi har taget noget af det med hjem; mulighederne er mange, og de fleste benyttes.

Derfor er det vigtigt, at stuen er et sted, hvor du føler dig hjemme. Det skal være hyggeligt, trygt og rart at være der – og derfor er indretning også enormt vigtigt.
Hvis du vil vide om indretning af stue, så læs mere her.

Find din stil

For at kunne indrette din stue, så den opfylder alle dine krav, så bliver du nødt til at finde dine krav – og dermed bliver du altså nødt til at finde din stil.

Den nemmeste måde at finde sin stil er ved at søge inspiration. Denne kan du få igennem boligmagasiner eller på internettet. Kig en masse billeder igennem og vælg det, der tiltaler dig.
Der findes lige så mange præferencer indenfor boligindretning, som der findes mennesker på jorden. Du kan altså godt kopiere noget, som du ser på nettet eller i et blad, når du søger information, men det vil aldrig blive helt rigtigt, hvis ikke du tilpasser det til dit hjem og gør det helt personligt.

indretning af stuen

Skab en vision

Når først du har din inspiration, kan du begynde at skabe en vision. Denne vision skal så vidt muligt være en kombination af alt det, som du har kigget på, der har tiltalt dig og vækket din interesse.

Derudover kan du også bruge din vision til at se, hvilke elementer af de billeder, der har inspireret dig, der passer sammen – selvom de alle falder i din smag, betyder det nemlig ikke nødvendigvis, at de alle passer sammen.
Når du har en ide over hvilke elementer, der har vækket din interesse samt hvilke elementer, der passer sammen, så kan du begynde din indretning.

Indret din stue

Når nu du har alt din inspiration til indretning af stue, så er du kommet til den del, hvor du faktisk udfører projektet.

Det helt oplagte er selvfølgelig at udvælge de møbler, pynteting og så videre, der allerede passer ind i din vision.
Herefter kan du udvælge alle de ting, som du allerede ejer, som du kan genbruge eller tilpasse på en eller anden måde, så de også passer ind i din vision.
Sidst kan du overveje, om der er nogle ting, som du skal ud at købe for at færdiggøre projektet.
I virkeligheden kan det også være, at din stues indretning ikke fejler noget, men at tapetet ikke er helt rigtigt, eller måske gulvet. Hvis dette er tilfældet, så er det selvfølgelig her, du skal starte.