Must have udstyr til dit helt eget home-gym

vægtskiver

Selvom Corona-pandemien lukkede fitnesscentrene ned, så var danskerne gode til at finde alternativer. De såkaldte home-gyms vandt frem. På denne måde kunne de nemlig stadig træne – helt uden at forlade stuen! Nu er verden efterhånden åben igen, men hvis du synes, at et fitnesscenter lige dér i dit eget hjem alligevel lyder ret fedt, så får du her en liste over noget af det udstyr, du absolut skal anskaffe dig!

Vægtskiver

Vægtskiver, og vægtstange, er meget alsidigt udstyr. Der findes et væld af forskellige øvelser, du kan lave med dem. Desuden findes de i alle tænkelige vægtklasser, så det er både nemt og sikkert for dig at bygge din styrke op. Det er nemlig vigtigt at starte småt, så du ikke går død i din træning.

Gad du godt have dine egne vægtskiver til dit home-gym? Her kan du købe vægtskiver. De fylder en lille smule, men til gengæld tillader de dig også at lave øvelser, der rammer alle muskelgrupper. Så bare kom i gang!

vægtskiver

Bænk

Nu tænker du måske, at du da allerede har en udmærket bænk til at stå ude i baghaven. Men her er det altså en træningsbænk, der er tale om, som du kan bruge til bænkpres. Hvis du har budgettet til det, så kan du med fordel anskaffe dig en bænk, der kan indstilles. Så kan den fx også bruges til incline øvelser eller lignende. Det er vigtigt, at du køber en bænk, der kan holde til ca. 250kg, eksklusiv din personvægt. Dette forhindrer bænken i at være vakkelvorn og ustabil.

Bænken skal du ikke spare på! Du kan hurtigt komme til skade, hvis den kollapser under dig.

Håndvægte

Håndvægte er ikke nødvendigvis et kæmpe must, hvis du allerede har købt vægtskiver og vægtstang, men der er nu alligevel en del øvelser, der bedst udføres med håndvægte. De kan desuden ofte købes billigt, og de står tit højt på ønskesedlen, når det kommer til at opbygge et home-gym. De er da også praktiske, i og med de ikke fylder nær så meget, som noget af det andet udstyr på denne liste. Derfor kan de være at foretrække, hvis du ikke har specielt meget plads derhjemme.

Også her burde du overveje at købe håndvægte i en række forskellige vægtklasser. Nogle øvelser kræver mere eller mindre vægt. Desuden ændrer dit niveau sig hele tiden, så det er godt, hvis du kan skifte lidt imellem vægten.

Træningsbånd

Et træningsbånd er endnu en af de skønne løsninger, hvis du ikke har specielt meget plads til dit home-gym. Der findes mange gode øvelser på nettet, hvor et træningsbånd er det eneste krav. Disse kan også købes i forskellige kategorier. Nogle er hårdere end andre. Jo højere dit niveau, jo strammere skal dit træningsbånd være. De er fx gode til at gøre de der squats ekstra hårde!

Nu har du fået en række udstyr, du burde købe til dit home-gym. Så er der ingen undskyldninger tilbage! Lav dit eget home-gym og slip for at skulle ud ad døren, når du gerne vil brænde lidt kalorier af.