Kombiner leg og læring

legetøj 4 år

Har du en krudtugle derhjemme, der godt kunne trænge til at blive stimuleret og få noget mere ud af sit legetøj? Der er mange måder at gøre det på. Uanset om det handler om at samle byggeklodser eller køre på cykel, så er det sundt at blive udfordret, og når barnet når alderen 4-6 år, kan det også godt betale sig at kigge på nogle af de ting, barnet senere vil blive introduceret for i skolen. Det kan for eksempel være gennem små tallege eller bingo, hvor barnet lærer at genkende tallene.

Der er ingen der forventer, at en fireårig kan regne, når det kun har gået relativt kort tid i børnehave, men det kan sagtens være, at man kan få barnet til at genkende tal. På den måde kan man sagtens udvikle lidt fra bare at tælle på fingrene til pludselig selv at kunne skrive dem, og måske endda også til at genkende for eksempel bogstaver. Der er rigtig mange muligheder, der stimulerer barnet kognitivt. Alternativt kan man også kigge på, hvordan barnet motorisk stimuleres. Det kan ses her: legetøj 4 år.

I alderen 4-6 år sker der stadig stor udvikling motorisk, og barnet er garanteret ved at være meget mere sikker i sin gang og skal til at lære at cykle uden støttehjul. Det er alt sammen skridt i en proces, der gerne skulle lede til et selvstændigt barn i konstant udvikling. Men legetøj skal også være sjovt, og det skal ikke føles som hverken en pligt eller tvang. Derfor er det en rigtig god idé at kigge på legetøj, hvor den indlæring, der er tiltænkt, er skjult lidt.

legetøj 4 år

Leg både indendørs og udendørs

Det er meget rart at have legetøj og ting liggende til brug både indenfor og udenfor. Det nytter ikke noget, at I på en regnvejrsdag ikke har noget at give jer til, fordi I er så vant til at være i haven og have det sjovt udenfor. De fleste børn på fire år er ikke nået til et punkt, hvor der er ret mange kortspil, der er sjove – så er det bedre at have noget, der passer til barnets alder på værelset eller i stuen.

Omvendt er det på en sommerdag også fantastisk at have forskellige redskaber og legeting, som kan skabe rammerne for mange timers sjov leg udendørs. Det kunne for eksempel være en basketkurv, der passer til små børn i højde, hvor de kan øve sig i at kaste med bolde og ramme dem i kurven. Det kan også være et lille fodboldmål, så man kan bruge mange timer på at rende rundt og sparke til bolde i haven.

Der er rigtig mange muligheder, og børnene har måske også selv en idé om, hvad de godt kunne tænke sig. Hvis der er en ting, de har set og leget med i børnehaven eller ved en legekammerat, er det måske noget, der har vakt interesse. Så kan man jo vælge, om det skal holdes til børnehaven, eller om den lille skal have en overraskelse.