En god champagne til din begivenhed

champagne til en begivenhed

En champagne er en mousserende vin, der kommer fra området Champagne i Frankrig. Det er for mange noget, man forbinder med noget eksklusivt og også ofte noget dyrere drikkelse. Det behøver det dog slet ikke være sådan, og man kan sagtens finde en god champagne til en fornuftig pris.

Læs videre for at finde ud af mere om champagne, hvornår det drikkes, og hvordan du finder en god champagne pris.

Hvornår drikker man champagne?

Champagne er en del af mange traditioner. F.eks. er der mange, der nyder champagne nytårsaften. Der er ikke noget bestemt tidspunkt, man skal drikke champagne eller må drikke champagne, men fordi det for mange er lidt mere eksklusivt, forbinder man det også med nogle større øjeblikke. F.eks. vil man hos mange af de kommende studenter kunne finde en håndfuld champagneglas den dag, de får huen på. Også til bryllupper eller forlovelser er champagne en stamgæst. Det betyder dog ikke, at du ikke kan nyde et glas champagne, hvis du er ude at spise eller holder eller er til fest. Sommerfest i haven eller vennerne på besøg til spil og mad er lige så fine begivenheder at drikke champagne, og det er helt op til dig, hvornår du vil hive flasken med champagne frem. Derfor er det også rigtig fint, at man kan finde forskellige prislejer, når man snakker om mousserende vin, og forskellig champagne pris.

champagne

Champagne pris

Som nævnt er champagne blot en slags mousserende vin, og du behøver derfor ikke have fat i en

champagne for at smage det, som mange kalder champagne. Ja, en dyr flaske champagne vil nok komme op at koste omkring 1000-2000 kr. eller over. Man kan endda finde champagne pris til over 60.000 kr. Det behøver man dog slet slet ikke at skulle betale for at få smagen af champagne. Man kan sagtens finde champagne til 100 kr. eller 350 kr., alt efter hvad man har lyst til at betale og smage og måske afhængigt af begivenheden eller anledningen. Det er helt op til en selv.

Lidt om champagne

At en champagne er en mousserende vin betyder, at der er bobler i vinen. Alkoholprocenten er på omkring de 10% – nogle gange omkring 13%. Den mousserende vin produceres ved at gære vin endnu en gang. Ved denne anden gæring tilsættes gær og sukker, hvilket også hæver alkoholprocenten. Samtidig opstår boblerne. Det er ikke tilladt at kalde en mousserende vin for champagne, hvis den ikke kommer fra Champagne. Det bliver alle boblende vine dog kaldt i USA, hvilket vinproducenterne i Champagne ikke er glade for. Champagne ligger rimeligt nordligt, og derfor bliver druerne kun lige modne. Desuden er jorden i Champagne rimelig kalkholdig. Champagne produceres for det meste af blå druer og nogle gange grønne. Druerne kommer fra 4 regioner. Hvis du skal bruge en god champagne, er det smart at finde en vinhandler – de kan svare på næsten alle dine spørgsmål.