Trykluftsystemer fungerer ikke uden Trykluft fittings

Trykluft fittings

Faktisk er der ingen systemer der fungerer uden de rette forbindelsesled. Trykluft fittings er forbindelses ledet i et trykluftsystem. Måske det ikke er noget du har tænkt over, men trykluftsystemer og Trykluft fittings findes i rigtig mange helt almindelige ting som vi støder på i vores dagligdag.

Herunder kan du læse lidt mere om hvad et trykluftsystem er, hvorfor Trykluft fittings er vigtige og hvad det hele bruges til. Du kan også finde mere viden her https://granzow.dk/viden-om/trykluft-og-tilbehoer/trykluft-fittings.

Hvad er et trykluftsystem?

Helt simpelt er et trykluftsystem, en sammenpresning af luft, eller andre gasarter, som kan overføres til energi. Nemmeste eksempel er muligvis en gasflaske. Den indeholder sammenpresset gas. Gennem en trykluft fitting, frigives gassen, når der åbnes for en hane. Gassen kan nu antændes og bruges til at koge kartoflerne til aftensmaden.

Hvilken betydning har trykluft fittings?

Trykluft fittings er den del der kombinerer to dele i et trykluftsystem. På samme måde som et vandrør, der skal føjes sammen med et andet vandrør. De to rør har ikke nødvendigvis samme størrelse og har derfor brug for en speciel fitting, for at hænge korrekt sammen. Uden den korrekte fitting drypper der vand ud af samlingen. Trykluft fittings fungere på samme måde, bare med luft, eller gas, i stedet for vand.

En helt almindelig cykelpumpe er et trykluftsystem

Din cykelpumpe fungerer som et trykluftsystem. Du er delen der trykker luften sammen og ind i slangen i dit cykeldæk. I denne konstellation er du faktisk en del af trykluftsystemet.

Blæsebælge er simple trykluftsystemer

Blæsebælgene, eksempelvis på et glasværk, eller hos en lille glashåndværker, fungere på samme måde som din cykelpumpe. Luften suges ind i bælgen, presses sammen, og blæses ud igen.

Kirkens orgel fungerer ikke uden trykluft

Uden trykluftsystemet og Trykluft fittings ville der være temmelig stille i kirken. Koret kunne naturligvis stadig synge, men der ville ikke være et orgel til at akkompagnere det.

Værktøj med trykluftsystem

Sømpistoler fungerer via et trykluftsystem. Faktisk er det ren komprimeret luft, der skyder sømmet ud af pistolen. Har du selv prøvet at slå søm i med en almindelig hammer, så ved du godt hvor herligt et værktøj en sømpistol er. Jo, det larmer lidt mere, men jobbet bliver langt hurtigere overstået.

Lastbiler ville ikke kunne bremse uden trykluft

Et andet eksempel er de tunge lastbiler. Deres bremser er ikke helt almindelige bremser. Bilerne er så store og tunge, allerede før de er lastet at de har brug for seriøse bremser. Her er det igen trykluft der reder dagen. Trykluft og de helt rigtige Trykluft fittings.

En hverdag uden trykluft er faktisk ikke en mulighed

Alle herover er eksempler på hvordan trykluft fungerer og hvor stor betydning det har for vores alle sammen dagligdag. Hvilket gælder for både trykluftsystemerne i sig selv, men i lige så høj grad for Trykluft fittings. Trykluft fittings er sikkerheden for at trykluftsystemerne overhovedet fungere.