Tre tips til køb af nye gardiner

Gardiner er en utrolig vigtig del af indretningen. Mange mennesker overser dog gardinernes betydningen for et rums udseende og atmosfære. Det er en skam, da rigtig mange rum og værelser kan gøres både pænere og mere brugbare med de rigtige gardiner. 

Hvordan vælger man så de rigtige gardiner? Ja, det er ikke altid nemt, da der er utrolig mange at vælge imellem. Hvad end du mangler gardiner til et enkelt rum, flere rum eller måske skal vælge gardiner til hele din bolig, så kan du læse med her og få nogle tips. 

Brug en gardinbus 

Hvis du gerne vil gøre dit gardinkøb let og lige til, så er en gardinbus den oplagte løsning. Som navnet antyder, så er det en varebil der kører ud med gardiner, så du ikke behøver at transportere dig hen til gardinforretningen. Med en gardinbus kommer leverandør og installatør ud til dig med en masse forskellige slags gardiner, så I sammen kan finde ud af hvilke der passer bedst til dit hjem. 

Lyder en gardinbus som noget for dig, så kan du blandt andet bestille en hos https://gardinbus.nu/

Det smarte ved en gardinbus er: 

  • At du kan se forskellige gardintyper og –farver i dit hjem. Du behøver ikke forestille dig, hvordan de vil se ud hjemme hos dig og du kan let vurdere, om de passer til resten af din indretningsstil. 
  • At forhandleren vil optage mål af dine vinduer, så du selv slipper for at gøre det. 
  • At du får dine gardiner professionelt syet, så de passer til lige præcis dine vinduer og ønsker. 
  • At dine gardiner bliver monteret af en professionel gardinmontør, så du er sikker på, at det bliver gjort rigtigt. 

Farve på dine gardiner

Når du skal vælge farve på dine nye gardiner, er det en god idé at overveje hvilke farver du allerede har i dit hjem, så de passer til din indretningsstil. 

Det sikre valg er at gå med hvide gardiner. Hvid er en farve, der passer til de fleste farve og stilarter. Ønsker du, at dine gardiner skal have lidt mere karakter, kan du vælge et farvet stof. Du kan f.eks. matche gardinerne med din sofa, et gulvtæppe eller et maleri, som du har hængende på væggen. 

Her skal du også overveje, om du ønsker, at rummet skal være lyst eller mørkt. Vælg gardiner i en lys, sart farve, hvis du gerne vil have et lyst look i rummet. Vælg mørkere gardiner, hvis du gerne vil skabe lidt mere varme og dybde i rummet. 

Type af gardiner

Sidst, men ikke mindst, skal du også overveje hvilken type gardiner du skal have. Hvilken type du skal vælge, afhænger af hvad de skal bruges til. 

I soveværelset kan mørklægningsgardiner eller persienner være en god idé. I stuen kan nogle mere transparente gardiner være gode, så der kan komme noget sollys ind. Det kan også være, at de skal kunne skærme for naboer og forbigående? 

Tænk derfor gardinernes formål ind i dit valg, når du står overfor at skulle købe nye gardiner.