Forkæl dine muskler med kreatinpulver

Fitness

Kreatin er efterhånden blevet et af de mest populære præstationsfremmende tilskud i Danmark. Som oftest bruges det af ekstremsportsudøvere og folk, der styrketræner, hvis de fx ønsker en forøget muskelmasse, bedre udholdenhed under træning eller noget helt tredje. Denne artikel vil forsøge at forklare lidt mere om kreatinpulver og dets fordele og ulemper.

Hvad er kreatinpulver?

Kreatinpulver er, som navnet antyder, lavet af kreatin. Kreatin er et naturligt stof, som din krop producerer ca. 1 gram af om dagen, og som hovedregel findes det i dine muskler. Ligesom så mange andre stoffer og vitaminer i din krop, så kan det trænge til et tilskud, især hvis du træner meget. For at gøre det let forståeligt skal du bare anse kreatin som et boost til dine muskler. Når de bliver trætte, kan kreatinet gå ind og give dem et nyt skud energi, så du kan skubbe dig selv lidt mere end normalt. Det er især gavnligt for dig, der styrketræner meget! Kreatin fås både i pille- og pulverform, men pulverformen er den mest anvendte. Den er uden smag, så du kan selv vælge, om du vil tage pulveret i et glas vand, juice eller hvad du nu ellers foretrækker at drikke i forbindelse med dine workouts.

Køb kreatinpulver her, hvis du er interesseret!

Hvordan skal du tage kreatin?

At indtage kreatinpulver er naturligvis ikke nok til at øge din muskelmasse. Du skal kombinere det med træning og en sund kost, men hvis du gør dette, så kan en kreatin kur sagtens være den rigtige løsning for dig, uanset alder! Nogle studier tyder på, at kreatin fungerer bedst, hvis det indtages sammen med kulhydrater. Kreatinprodukter kommer da også nogle gange med kulhydrater allerede iblandet! Hvis dit kreatinpulver ikke allerede indeholder kulhydrater, og du gerne vil forsøge at få det meste ud af dit kreatin, så kan du også købe kulhydrater på linket ovenover. I forhold til dosering anbefales det, at du indtager ca. 10-20 gram fordelt på 2-4 daglige doser i fem-syv dage. Herefter kan du holde dig til en vedligeholdelsesdosis på ca. 2-3 gram om dagen.

Andet du skal vide

Da kreatin er et stof, der fremstilles af din krop i forvejen, så er det sjældent at brugere oplever bivirkninger. Som med alt andet skal kreatin indtages med måde, og overdreven brug kan godt lede til bivirkninger. Så lad ikke ønsket om øget muskelmasse tage om sig!

Hvis du overvejer at købe kreatin fra ikke danske hjemmesider, skal du være opmærksom på, at det kan være tilsat andre stoffer, der ikke må bruges i Danmark. Vær derfor altid sikker på, at du køber dine kreatinprodukter fra kilder, du har tillid til. Som nævnt tidligere er kreatin tiltænkt styrketræning eller lignende, da studier har vist, at det har bedst effekt på øvelser, der foretages med korte pauser på maks et minut imellem hver gentagelse. Derfor er det altså ikke oplagt til løb, svømning eller lignende. Nu har du forhåbentligt lært lidt mere om kreatin og kreatinpulver! Hvis du tænker, at det er noget for dig, så kan du købe dit eget kreatin på linket længere oppe.