Få erfaring fra den medicinske verden gennem et udlandsophold

Try Medics

Hvis du er ved at uddanne dig til sygeplejerske, tandlæge eller jordemoder eller hvis du studerer medicin, så brænder du sikkert efter at få erfaringer og oplevelser inden for dit fag. Med Try Medics har du chancen for at opnå indsigt i andre landes sundhedsvæsener gennem praktikophold i udlandet. Hvordan sådan et ophold på et samarbejdshospital i Afrika kan indgå i dit studie afhænger af opbygningen på dit konkrete uddannelsessted. 

Udlandsophold gennem Try Medics 

Try Medics har praktikprogrammer for lægestuderende, sygeplejestuderende, tandlægestuderende og jordmoderstuderende. Det er en mulighed for at få førstehånds kendskab til nye sider af faget og samtidig få nogle fantastiske oplevelser af fremmede kulturer og samfund. Du både modnes og bliver klogere af et praktikophold på et sygehus eller en klinik i udlandet. Try Medics giver dig muligheden. Hvad ville du sige til et praktikophold på Zanzibar, hvor fritiden kan tilbringes på hvide sandstrande i 30 graders varme sammen med andre praktikanter fra andre lande. Med Try Medics kan du også komme til at arbejde i Mbara i Uganda. Her får du ud over de unikke professionelle oplevelser også mulighed for at opleve fantastisk natur og stort eksotisk dyreliv. 

Praktikprogrammer for forskellige medicinske faggrupper 

Som medicinstuderende kan du gennem Try Medic komme på et 4 til 12 uger langt ophold, hvor du kommer til at være føl hos en af de travle læger på et hospital. En dygtig læge vil fungere som din mentor under forløbet. Som sygeplejestuderende i et af TRY Medics praktikprogrammer il du følge enten en læge eller betroet sygeplejerske i dagligdagen, og hvis din mentor anser dig for at være parat til det giver du en hånd med. Typisk skal du tilbringe formiddagen på hospitalet og en gang om ugen deltage i teori og undervisningsaktiviteter om eftermiddagen og aftenen. De samme vilkår gælder for dig, der er jordmoderstuderende eller tandlægestuderende. Også de vil gennem Try Medics få erfaring, viden og oplevelser og samtidig give en hånd med på et travlt hospital. 

Undersøg det praktiske og samspillet med din uddannelse nøje 

Det vil være muligt at vælge mellem forskellige afdelinger og specialer så du får grundlag for dit eget senere valg af speciale på studiet. Om opholdet kan give merit eller hvordan det kan indgå i studiet vil afhænge af, hvilken uddannelsesinstitution, du studerer ved og hvordan din uddannelse er skruet sammen. Try Medics opfordrer derfor til, at du nøje undersøger muligheder og konsekvenser via din uddannelse inden tilmelding på et af Try Medics praktikprogrammer. Try Medics skræddersyer ophold af minimum 4 ugers varighed på samarbejdshospitaler på destinationerne for at give den studerende maksimalt fagligt og menneskeligt udbytte af opholdet. Et praktikophold i Zanzibar koster 2800 euro for et fire ugers ophold og 650 euro per ekstra uge, og det dækker også indkvartering og spisning. Desuden arrangeret der ture til seværdigheder, natur og dyreliv.