Er du gået død i dit parforhold? Her er, hvad du og din partner kan gøre for at holde jeres forhold i live

parterapi københavn

Parforholdet er en af de vigtigste relationer i et menneskes liv, men det er muligvis også den sværeste og mest udfordrende. Selvom du og din partner elsker hinanden, kan jeres parforhold risikere at løbe af sporet og ende ud i konflikter, der ikke kan løses med kærlighed alene. Hvis du og din partner er kommet til et punkt, hvor I ikke længere selv kan finde ud af, hvad der er gået galt, kan det være, I har brug for at få en tredjepart til at se på jeres forhold udefra. Her er, hvad du og din partner kan få ud af at tale med en parterapeut. 

Undgå, at problemerne vokser sig for store 

Parforholdet skal plejes og vedligeholdes, men det er grænseoverskridende at skulle dele sine inderste tanker og følelser med et fremmed menneske, og derfor er der mange, der tøver med at kontakte en parterapeut. Det er en skam, for jo tidligere I griber ind, des bedre. De fleste søger ikke hjælp, før problemerne har vokset sig så store, at det næsten synes umuligt at genoplive et sundt og stærkt parforhold. Så tøv endelig ikke med at kontakte en parterapeut. Læs mere om hvordan I med professionel hjælp kan løse jeres konflikter og komme stærkere ud på den anden side. Selvom du og din partner har tøvet for længe, er der ingen grund til fortvivlelse. Der er stadig hjælp at hente. Det er aldrig for sent at reparere på sit forhold. Så længe både du og din partner er villige til at arbejde på jeres forhold, kan I komme rigtig langt. Du kan se mere på https://thepraxis.dk/

Vælg den rigtige parterapeut, der passer til både dig og din partner 

Sørg for, at både du og din partner føler sig tilpas med den parterapeut, I vælger. I skal føle, at I kan være ærlige både overfor hinanden og overfor jeres parterapeut. Kvaliteten for parterapeuter er meget varierende, da det ikke er en beskyttet titel. Så undersøg nøje baggrunden for de terapeuter, I har i sigte, så I får den professionelle hjælp, I fortjener og har brug for.  

Gør op med gamle mønstre 

At leve lykkeligt til sine dages ende kræver, at man er villig til at arbejde med sig selv. Alle mennesker har en tung bagage med sig, når de indgår i et parhold. Det er derfor ikke kun din relation til din partner, du skal arbejde med. Du skal også konfrontere dine egne dårlige mønstre, som resulterer i skænderier og konflikter med din partner. I terapien får du mulighed for at kigge ind ad, så du kan lære dig selv bedre at kende. Hvorfor reagerer du, som du gør? Det kan være, du i din barndom har udviklet en forsvarsmekanisme, som nu er en hæmsko i dit forhold til din partner. Når først du kender dig selv, kan du bedre undgå at starte unødvendige konflikter og tilegne dig nye redskaber til at løse konflikter på den mest hensigtsmæssige måde.