Det er aldrig nemt at miste nogen, man holder af

efterlevelseshjælp

Mange af os har mistet mennesker omkring os, vi holder af. Bedsteforældre og forældre, venner og øvrig familie. Uanset om det er en naturlig død af alderdom eller ej, er det aldrig nemt. Derfor kan man godt føle sig alene og sårbar, når det sker. For der er ofte en lang helingsproces, som kan være svær at komme igennem. Heldigvis er der hjælp at hente. Når man for eksempel mister sin ægtefælle eller samlever, kan man søge efterlevelseshjælp. Dette kan bestemt hjælpe nogle, når de har brug for det. 

Hvad er efterlevelseshjælp, og hvem kan søge det? 

Efterlevelseshjælp er et engangsbeløb, du kan søge, hvis du mister din ægtefælle eller samlever. For at kunne søge dette beløb, er der dog nogle krav. Man skal have boet sammen i de seneste tre år og tjene under et vist beløb på årlig basis. Derudover er der også nogle andre småting, du kan læse videre om på nettet. Det kan være en rigtig rar hjælp. Især i forhold til en begravelse, som både er hård og naturligvis koster noget. Vil du have hjælp til en flot begravelse? Så besøg www.hjertebegravelse.dk. Det er naturligvis rigtig vigtigt, at man kan få sagt ordentligt farvel til sine elskede. Derfor vil vi alle gerne sørge for en god begravelse til dem, vi holder af. 

Når man søger efterlevelseshjælp, foregår det digitalt via en selvbetjeningsløsning. I forhold til ventetiden, må der højest gå fire uger. Her er det vigtigt at sørge for, at alle oplysningerne er med, så behandlingstiden ikke varer længere. Så det er ganske simpelt. Dog kan det alligevel være utrolig hårdt. For man er jo i sorg. Mange får derfor hjælp af familie eller venner, så man ikke står alene om det.  

Det er en mærkelig følelse at sige farvel til en, man elsker 

En begravelse eller bisættelse er et sidste farvel. Det kan give en mærkelig og nærmest melankolsk følelse, man ikke rigtigt kan sætte ord på. Men nogle gange kan det også give en form for lettelse, når man godt ved, at det er for det bedste. Det kan nemlig være for det bedste, at man endelig kan hvile, hvis man er gammel og syg. Den holdning er der ikke noget i vejen med, selvom man kan føle, at det er forkert at tænke sådan. Det er jo fordi, man holder af et andet menneske, og ønsker dem det bedste. 

Når du har sagt farvel til en, du elsker, er det vigtigt, at du lytter til dine følelser. Har du lyst til at være alene, er det okay at bede om ro. Har du derimod lyst til at have mennesker omkring dig, er det også okay. Der er ikke noget rigtigt eller forkert. For vi bearbejder sorg på forskellige måder. Sorg er en naturlig ting blandt mennesker, hvorfor alle kan forstå, at du er ked af det. Det er bare med at tage dig den tid, du har brug for. Det er nemlig det bedste.