Derfor er det vigtigt med varemærkeregistrering

varemærkeregistrering

Du har lige startet en ny virksomhed, lavet et fedt logo og kommet op med det bedste slogan. Inden længe ser du reklamer for en virksomhed med dit logo og slogan – og er forståeligt nok både forvirret og vred over, at nogle har stjålet begge ting fra dig. Det er desværre helt lovligt, hvis du ikke har registeret tingene, som dit varemærke. Når du starter en virksomhed, er det derfor utrolig vigtigt, at du beskytter de intellektuelle ejendomsrettigheder såsom for eksempel logo og slogan.

Få hjælp til varemærkeregistrering

At registrere et varemærke er ikke en simpel sag, og mange vælger derfor ikke at gøre det. Det kan være besværligt med eventuelle hindringer. Få derfor gerne professional hjælp til din varemærkeregistrering.

Man kan registrere alt fra ord, vendinger, logoer, navne og mange andre ting. Tænk dig derfor godt om, hvad du har brug for at registrere.

Det er ikke alle virksomheder, som får deres ansøgning godkendt, og det er derfor rart at få en ordentlig rådgivning om hele registreringsprocessen før man igangsætter den. På den måde bliver man også klar over eventuelle hindringer – både de helt normale, men også dem som måske er specifikke for din slags virksomhed.

Når man registrerer sit varemærke, er det hos Patent- og Varemærkestyrelsen, og man skal ofte kommunikere frem og tilbage mange gange før, at det er helt på plads. Denne kommunikation kan du nemt undgå ved at gøre brug af en professionel mellemvirksomhed. En mellemvirksomhed vil ofte varetage al kommunikation med styrelsen, så du slipper for at bruge din tid på det.

De kan også hjælpe med selve udarbejdelsen af varemærkeregistreringen, som kan være en besværlig affære, hvis man ikke har helt styr på alle termerne. Efter udarbejdelsen vil varemærkeregistreringen blive sendt ind til Patent- og Varemærkestyrelsen. En beslutning om hvorvidt varemærket kan blive registreret kan tage lidt tid, men når den er taget, vil firmaet, som har hjulpet dig, sende dig resultatet.

varemærkeregistrering

Hvor skal du registrere dit varemærke?

Når du har registreret dit varemærke hos Patent- og Varemærkestyrelsen, gælder beskyttelsen kun i Danmark og kun i 10 år. Du kan dog også registrere dit varemærke i andre lande – hvorvidt dette er en nødvendighed, kan en rådgiver hjælpe dig med at tage stilling til.

Du kan blandt andet registrere dit varemærke i EU hos EU-varemærkekontoret (EUIPO). Hvis du gør dette, er din virksomhed beskyttet i alle EU-landene. Dette kan være en fordel, hvis du har planer om at operere din virksomhed i EU. 

Du kan også vælge at registrere dit varemærke i for eksempel U.S.A. eller Kina. Hvis man har planer om at udvide sin virksomhed, er det altid en god idé at registrere sit varemærke internationalt.

Det er også muligt at få professional rådgivning med hensyn til international eller europæisk varemærkeregistrering. Det er for eksempel vigtigt at tjekke, at der ikke allerede er nogle, som gør brug af nogle af de intellektuelle rettigheder eller har lignende registreringer – og det kan være besværligt at gøre som normal person.